Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Lei Import

Leiwerk op de ronding van de absis van de Sint Bavokathedraal in Haarlem. Afgeschuinde leien met banden van rechte leien.

Johanna Gruijthuijsen van Lei Import: ’’Met meer dan 25 jaar ervaring in natuurleien is Lei Import specialist op het gebied van leisteen. Ons motto is: advies en begeleiding van A tot Z. Met de wensen van de opdrachtgever als uitgangspunt, ontfermt het team zich graag over alle soorten natuurleien dak en gevels. Elke opdrachtgever en elk project verdient aandacht’’.

Lei Import zit niet stil en is altijd opzoek naar innovatieve producten waardoor binnen Lei Import zeer specifieke producten ontwikkeld zijn zoals het Cast PMR dakraam en in dezelfde gedachte het indak-zonne-energiesysteem. Duurzaam, innovatief en hoogwaardig in zowel esthetiek als kwaliteit.

"Restauratie luistert zeer nauw", aldus Gruijthuijsen. "Hiervoor is hoogwaardig vakmanschap vereist. Voor de restauratie importeren wij dan ook alleen natuurleisteen die goedgekeurd is door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Deze natuurleien ondergaan een tweejaarlijkse chemisch-fysische keuring, uitgevoerd door een onafhankelijk bureau. Voordat natuurleien ten behoeve van monumenten uitgeleverd worden, worden deze leien eveneens visueel gekeurd op ons depot’’.

"Historische daken zijn allesbepalend voor het karakter van een monument, of het nu gaat om een pannendak, een rieten dak of een dekking met leien. De Cast PMR dakramen worden in veel gebouwen toegepast waar uitstraling of regelgeving dit voorschrijft. In veel monumentale panden en boerderijen zijn in het verleden gietijzeren dakramen toegepast, deze kunnen perfect vervangen worden door deze unieke, isolerende, slanke stalen dakramen."

De wens om zonnepanelen te plaatsen neemt toe. Gemeenten spelen een belangrijke rol in de vergunningverlening bij monumenten en beschermde gezichten. Binnen de historische omgeving is het bovendien de kunst om de cultuurhistorische waarden te sparen. ‘’Wij bieden u een mooie en duurzame oplossing voor monumenten: eenvoudige dakintegratie met zeer fraaie en onopvallende esthetiek, toepasbaar bij leien en alle andere soorten dakbedekkingen", aldus Johanna Gruijthuijsen.

"Tijdens vakbeurs MONUMENT kunnen bezoekers in onze stand kennismaken met natuurleien, ultra platte Cast PMR dakramen én ons indak zonne-energiesysteem. Uiteraard voorzien wij bezoekers dan ook graag van meer informatie over ons bedrijf en veelvoorkomende werkzaamheden die wij uitvoeren".

Lei Import is van dinsdag 1 tot en met donderdag 16 mei te vinden op Renovatie 2019 – en wel in stand B.069 in Hal 7 van de Brabanthallen te Den Bosch.

Ga terug