Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: RIDDER SKINS for Buildings

Aan het werk op het dak van een bijzonder én monumentaal gebouw in Nederland: gebouw Industria (1913-1916) op de Dam in Amsterdam

"Waarom wij meedoen aan vakbeurs MONUMENT? De meeste relaties kennen Ridder Skins for buildings van de bekleding zink, koper, rvs, aluminium en titanium op bijzondere en futuristische gebouwen in Nederland", zegt Rens Lamoen. "Maar op vakbeurs MONUMENT willen we laten zien welk ambacht wij uitvoeren op de historische gebouwen in Nederland en België."

Ridder Leidekkers en Koperslagers is binnen de Skins for Buildings groep het bedrijf dat zich specialiseert in de restauratie van daken en gevels met lei- en natuursteen. Lamoen: "Met de bouwbeurs van 2019 op de stand van Lei-import hebben we gezien hoe leuk het is dat de verschillende leidekkers ieder een demonstratie van het ambacht leidekken geven. Het doel om jong talent enthousiast te maken voor het leidekkers vak is zeker geslaagd. Met de vakbeurs monument gaan onze ambachtslieden een werkstuk bekleden met lood en leien. We zijn erg benieuwd welke bestaande en nieuwe relaties we gaan ontmoeten met de beurs."

Professionele verwerking van lei- en natuursteen vraagt om vakmanschap. Op het project, in de werkplaats en op kantoor. Bij Ridder Leidekkers en Koperslagers werken vakmensen die het ambacht volledig in de vingers hebben. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met de producent van lei- en natuursteen. Ridder verzekert zich er zo van dat alleen met de beste materialen wordt gewerkt. "De koperslagerij is een verhaal apart. Hier werken alleen mensen met jarenlange ervaring in het werken met metaal, ook herstel ervan. Tijdens de restauratie van gebouwen worden ornamenten snel, efficiënt en deskundig opgeknapt, waarbij de coördinatie in één hand blijft. Dat is de kracht van Ridder", aldus Lamoen.  

Ga terug