Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: RIGO Verffabriek


Lijnolie is een duurzame grondstof voor flexibele verfsystemen. “We vinden in monumentaal werk honderden jaren intacte lijnolieverflagen terug.”

RIGO Verffabriek is producent van verf, lak en olie voor vloeren, muren en houtwerk. Daarbij is Lijnolie is bij uitstek een duurzame grondstof voor het maken van technisch hoogwaardige en langdurig flexibele verfsystemen. Niet voor niets vinden we in monumentaal werk honderden jaren oude intacte lijnolieverflagen terug. Bij monumentaal werk hoort dan ook Lijnolie Standverf.”

RIGO Verffabriek is een Nederlands familiebedrijf dat sinds 1938 verf, olie en lakproducten maakt. De naam RIGO is afgeleid van Gonda Ris, de vrouw van oprichter Henk van Westerhoven. Samen begonnen ze in 1938 de Verf Manufactorij RiGo. Inmiddels zijn er drie generaties aan het werk (geweest) in het bedrijf.

Het doel van RIGO Verffabriek is om technisch hoogwaardige verfproducten te maken die waarde toevoegen aan het vakmanschap van de schilder. Macy Sweijen, Projectmanager evenementen bij RIGO Verffabriek: “Een uitdagend project waar onze technisch adviseurs bij betrokken zijn is bijvoorbeeld het Teylers Museum in Haarlem. Het museum is het best bewaard gebleven, openbare kennisinstituut voor kunst en wetenschap uit de 18e eeuw ter wereld. Jaarlijks bezoeken meer dan 100.000 mensen het museum. Voor de restauratie van de Trappenhal nabij de entree was het een uitdaging om de bestaande kleuren te verkrijgen. Er is gekozen voor ons lijnolie product MARIL lijnolie muurverf. Kleurhistorisch onderzoek wees uit welke kleuren er gebruikt zijn, die maken wij dan uiteraard exact na.”

Naast kleurhistorisch onderzoek zijn de technisch adviseurs van RIGO Verffabriek ook gespecialiseerd in het herkennen van (oude) verfsystemen op zowel hout, kunststof, metaal als minerale ondergronden. Van groot belang als je een monument gaat restaureren.

 Lancering Skyn op MONUMENT

MONUMENT is voor RIGO Verffabriek een uitstekend moment om te laten zien wat ze in huis hebben aan monumenteigenaren, aannemers en schilders. Ook lanceert RIGO Verffabriek er een nieuwe productlijn. Sweijen: “Op MONUMENT lanceren wij SKYN Minerale Silicaatverven. Deze nieuwe lijn silicaatverven, is gebaseerd op een kaliumsilicaatglas: een organisch materiaal wat een verkiezeling aangaat met een minerale ondergrond. Zo ontstaat een sterk waterdampdoorlatend systeem, met een hoog rendement en duurzaam resultaat. Silicaatverven worden met de hand op kleur gemaakt en door gebruik van anorganische pigmenten blijven de kleuren echt en diep.”

Vertrouwen in beursorganisatie

Schilders, parketteurs en aannemers hebben over het algemeen een goed gevulde orderportefeuille. Daar zijn wij natuurlijk heel dankbaar voor, als je ziet wat voor moeite sommige bedrijven hebben in deze crisis. Ik heb ook goede hoop voor MONUMENT en andere beurzen. Er wordt goed gekeken door de beursorganisatie hoe een nieuwe manier van beursbezoek mogelijk gemaakt kan worden. En als iedereen voorzichtig is en zijn verantwoordelijkheid neemt, heb ik er vertrouwen in dat we elkaar kunnen ontmoeten in mei.” Aldus Sweijen.

Meer informatie over de producten van RIGO Verffabriek vind je op rigoverffabriek.nl.

Ga terug