Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Schakel & Schrale, erkend restauratie bouwbedrijf

Timmerlieden van Schakel & Schrale aan het werk op een project in Bloemendaal. Foto: Leontine van Geffen, De Monumentenfotograaf

Vincent Heijker :“Bij Schakel & Schrale zien wij er naar uit om u op vakbeurs MONUMENT meer te vertellen en te laten zien over ons werk aan de hand van echt restauratiebouwmateriaal. Wij nodigen beursbezoekers graag uit om bijvoorbeeld de bijzondere bakstenen van de Bavo Kathedraal in Haarlem in uw eigen handen te houden, of de film over de spitsreconstructie voor de Laurentiuskerk in Weesp te bekijken. Het ambacht staat bij ons voorop en dat delen we graag in onze stand met de bezoekers van vakbeurs MONUMENT."

Historisch waardevolle gebouwen herstellen, verjongen en een nieuwe toekomst geven: daar gaat Schakel & Schrale voor. Heijker: “Wij leveren als Erkend Restauratiebouwbedrijf voor elk type monument specialistisch vakwerk op elke schaal. Kerken, woonhuizen, fabrieken en bruggen: elk monument vraagt maatwerk en dat leveren wij graag”. Het bedrijf volgt de richtlijnen voor restauratiekwaliteit dus u heeft gegarandeerd topwerk. Bovendien werken zij volgens de Code Bewust Bouwen en diverse NEN-normen. Dit garandeert een goed bouwproces en een ordentelijke bouwlogistiek. Schakel & Schrale investeert voortdurend in mensen. “Al onze medewerkers zijn goed geschoold, vakmensen pur sang met liefde voor het vak. Dat laten we u graag persoonlijk zien, dus kom met vragen over uw monument naar ons toe en wij helpen u verder”, aldus Heijker.

Duurzaamheid

Schakel & Schrale gelooft in duurzaam verbouwen van monumenten. “Er kan vaak meer dan men in eerste instantie denkt bij monumenten. Als we een duurzaamheidsplan uitwerken in bouwteam levert dat een eigenaar direct rendement op door lagere maandlasten”. Met hart voor het monument, kennis van bouwstijl en detaillering en oog voor eigentijdse comfort- en gebruikseisen, zorgt Schakel & Schrale voor een optimaal resultaat.

Schakel & Schrale heeft de innovatie-drive en kennis om starre bouwtradities te verlaten en nieuwe wegen in te slaan. Ambachtelijk vakmanschap wordt hier aan eigentijds procesmanagement gekoppeld. Dit betekent dat zij de verantwoordelijkheid nemen voor de planning, kwaliteit en budgetbewaking. Hun medewerkers hebben kennis van historische bouwstijlen, ambachtelijke bewerkingen en toepassing van restauratiematerialen en van oude en moderne restauratietechnieken. Zij zijn goed op de hoogte van regelgeving en hoe gemeenten en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed van invloed zijn op uw plannen. Heijker: “We zien altijd kansen en geven u goede alternatieven voor de aanpak van uw monument. Actief meedenken vormt immers een van de uitgangspunten van het kwaliteitsdenken en zit in het DNA van ons bedrijf”.

Tijdens de beurs kunt u voor al uw vragen op het gebied van monumenten bij Schakel & Schrale terecht. “Wij gaan graag met u in gesprek. U bent van harte welkom in onze stand 07.B067, tegenover de koffiecorner”.

Ga terug