Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Traas Building Care

Slot Oostende, ook wel bekend als Stadsbrouwerij Goes. Traas Building Care heeft meegewerkt aan dit omvangrijke restauratieproject.

Stefan Otte van Traas Building Care: "Ondanks de vele positieve en prachtige kanten van monumenten, lopen oude panden vaak een aantal risico’s, waar nieuwere gebouwen minder tot geen last van hebben. Wij zijn ons gaan verdiepen en specialiseren in het oplossen van aantastingen in en aan monumenten, met name op het gebied van houtwerk en vochtbehandelingen."

Traas Building Care zet zich in voor het behoud van historie en daarmee dus voor het behoud van monumenten. Om deze reden zijn wij ons gaan verdiepen en specialiseren in het oplossen van aantastingen in en aan monumenten.

Otte: "Bij monumenten is het vaak gebruikelijk dat er veel hout verwerkt is in de bouwwerken. Vaak is hout zelfs het hoofdmateriaal dat gebruikt wordt. Wij voeren dan ook vaak werkzaamheden als houtherstel uit bij monumenten. Denk dan aan constructief houtherstel, reparaties van kozijnen, maar ook de (ongedierte) bestrijding van houtaantasters. Verder voeren we ook vochtbehandelingen uit, isolatie van kruipruimte, het bestrijden van zwam en het impregneren van gevels."

"Bij Traas zijn we van mening dat het volledig vervangen van iets niet alleen zonde is van het geld, maar ook van het materiaal. Rotte en/of aangetaste delen van het hout kunnen prima hersteld worden door middel van onze epoxy techniek. Hierdoor ziet het hout er weer als vanouds uit. En een bijkomend voordeel van de epoxy techniek? De epoxy zorgt ervoor dat het hout nu niet meer zal rotten."

"Gedurende de Monumentenbeurs hebben de bezoekers onze stand (A044) de gelegenheid om een aantal voorbeelden van aangetast hout die wij in het veld tegen zijn gekomen, te bekijken. Uiteraard voorzien wij u dan ook graag van wat meer informatie over ons bedrijf en veelvoorkomende werkzaamheden die wij uitvoeren. "

 

Ga terug