Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Gids voor eigenaren rijksmonument ge-updated

Beeld: ©Nationaal Restauratiefonds / Nationaal Restauratiefonds

Wonen in een monument brengt een aantal voordelen én spelregels met zich mee. In de gids Monumentaal Wonen wordt uitgelegd wat het betekent om eigenaar te zijn van een rijksmonument. De gids heeft recent een update gekregen.

De gids bevat basisinformatie die voor (nieuwe) eigenaren van een woonhuismonument van belang is. De gids geeft antwoord op vragen als wat er kijken bij restauratie en (planmatig) onderhoud; hoe kan een monument worden verduurzaamd, hoe is na te gaan of een pand in aanmerking komt voor een subsidie of een laagrentende lening en hoe zit dat met vergunningen.

Niet één rijksmonument is hetzelfde en ook de persoonlijke situatie van iedere eigenaar verschilt. Nationaal Restauratiefonds en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed helpen met deze gids om de weg te vinden in monumentenland. De gids geeft antwoord op de meest gestelde vragen, alsmede (web)adressen van organisaties die verder kunnen helpen.

De gids Monumentaal Wonen voor eigenaren van Rijksmonumenten is een uitgave van het Nationaal Restauratiefonds en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en is gratis aan te vragen. Andere uitgaven in deze reeks zijn Monumentaal wonen Verduurzaming: Gids over verduurzaming voor eigenaren van een monument en Monumentaal Wonen: Gids voor eigenaren van een gemeentelijk monument.

Ga terug