Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Herinneringsboek voor bewoners van monumenten


Monument en Media helpt bewoners van monumenten bij het maken van een herinneringsboek, met daarin aandacht voor het persoonlijke leven in een monument.

Bewoners van monumenten hebben vaak een bijzondere band met hun huis. Het is waardevol om die band door middel van foto’s vast te leggen in een persoonlijk herinneringsboek, ervaart Monumentenfotograaf Léontine Lamers. Zij helpt met haar bedrijf Monument en Media bewoners en eigenaren bij het maken van een dergelijk boek.

Een persoonlijk, herinneringsboek kan vele functies hebben. Bijvoorbeeld als herinnering voor kinderen die opgroeiden in het huis of voor kleinkinderen die er geregeld op bezoek kwamen. Ook is het een mooi document om het leven in een monument vast te leggen en bij verkoop door te geven aan volgende bewoners. “Zo’n boek legt herinneringen vast en werkt als een soort tijdcapsule. Daardoor krijgt het boek na verloop van tijd steeds meer waarde.”

Sfeer van een monument

Als Monumentenfotograaf heeft Léontine Lamers veel ervaring met het vastleggen van monumentale panden en vooral de sfeer die monumenten met zich meebrengen. Wat ze in haar werk belangrijk vindt, is het vastleggen van de sfeer van een monument. “Ik ga zelden op pad met lampen. Die gebruik ik alleen om een echt donker hoekje uit te lichten omdat je anders niets meer ziet. Verder wil ik het monument vooral zo vastleggen als het is. Ik gebruik een goede lens, met daarop een waterpas. Foto’s horen recht te staan! Verder let ik op de zoninstraling. Dan ga ik dus niet op pad met somber weer. En bij het vastleggen van de buitenzijde kies ik het liefst voor het voorjaar, als de tuin mooi in bloei staat.”

Lamers kan in het herinneringsboek ook foto’s opnemen die de bewoners zelf aandragen en in het verleden gemaakt hebben. Ook helpt ze bij de selectie van foto’s. “Na die selectie maak ik een pdf als digitale proefdruk en kunnen de opdrachtgevers die inzien en beoordelen. Daarna kan het boek gedrukt worden en kom ik het persoonlijk brengen.”

Al vanaf één exemplaar

Een boek laten maken kan al vanaf één exemplaar. Volgende exemplaren zijn verkrijgbaar tegen niet veel meer dan de drukprijs. “Het is heel persoonlijk en het gaat meestal om kleine aantallen.”

Monument en Media is exposant op MONUMENT 2023. Léontine Lamers vertelt bezoekers daar graag meer over de manier waarop zij bij het maken van een dergelijk herinneringsboek kan ondersteunen.

Ga terug