Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Lancering e-learningplatform Leer je Erfgoed


Een erfgoedbreed e-learningplatform voor vrijwilligers die zich inzetten voor het beheren, toegankelijk en beleefbaar maken van erfgoed.

Erfgoedvrijwilligers zijn er in vele soorten en maten. Waar de een direct contact heeft met bezoekers, houdt de ander zich bezig met het onderhoud of de organisatie. Voor al die mensen die hun vrije tijd en energie met liefde verbinden aan erfgoed is er sinds begin september Leerjeerfgoed.nl. Het erfgoedbrede e-learningplatform is voor vrijwilligers die zich inzetten voor het beheren, toegankelijk en beleefbaar maken van erfgoed. Sinds begin september kunnen erfgoedorganisaties vrijwilligers aanmelden voor de nieuwe leeromgeving Leer je Erfgoed.

Online leren over erfgoed

Leer je Erfgoed is bedoeld om de vrijwilligers te ondersteunen, inspireren én uit te dagen op een leuke en makkelijke manier. In de leeromgeving staat (praktische) kennis over (de omgang met) erfgoed. De eerste twee modules staan al online: ‘Introductie op erfgoed’ en ‘Houtinspectie en onderhoud’. Voor het einde van het jaar zullen nog zeker drie modules volgen, waaronder ‘Veilig binnenwerken’ en ‘Introductie op religieus erfgoed’. Vrijwilligers kunnen via de erfgoedorganisatie waarvoor zij zich inzetten bij het platform worden aangemeld. Na afronding van een module ontvangen zij een certificaat van deelname.

Gezamenlijk initiatief

Leer je Erfgoed is een gezamenlijk initiatief van de ErfgoedAcademie, de Nationale Monumentenorganisatie en Stichting Nederland Monumentenland en wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het beheer van het platform is in handen van de ErfgoedAcademie, hét opleidingsinstituut voor professionals en vrijwilligers in de erfgoedsector.

Kijk op www.leerjeerfgoed.nl voor meer informatie of bekijk de animatie die er gemaakt is.

Ga terug