Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Monumentenwacht in beeld bij Bovenkerk

Foto: still uit de video van RTV Oost

RTV Oost bracht het werk van Monumentenwacht in beeld aan de hand van een inspectie van De Bovenkerk in Kampen. Inmiddels is de restauratie van dit ‘grootste monument van Noordoost-Nederland’ van start gegaan.

Staatssecretaris Uslu (Cultuur en Media) stelde onlangs 1,2 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van De Bovenkerk in Kampen als eenmalige bijdrage aan noodzakelijk onderhoud. RTV Oost ging met Monumentenwacht op inspectie bij de kerk en maakte daar een videoreportage van.

Ook nam de regionale zender een kijkje bij de restauratie en ging in gesprek met kerkmanager Jan Quintus Zwart (66). Die laat onder meer zien hoe de gewelven in de nok van de kerk zijn aangetast. De gewelven worden als de belangrijkste renovatie-objecten beschouwd. Enkele gewelven zijn inmiddels hersteld. "Maar behalve de gewelven moeten ook de toren, het orgel, de kooromgang en de ramen worden gerenoveerd. Daar moeten we nog extra geld voor binnenhalen", aldus de kerkmanager. In totaal worden de renovatiekosten geraamd op 4 miljoen euro.

Ga terug