Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Partner aan het woord: Het Neerlandsch Stucgilde

Stuc-leerling aan het werk tijdens een vorige editie van de Restauratiebeurs.

Anton van Delden, voorzitter van Het Neerlandsch Stucgilde: "Het Stucgilde is in de restauratiesector een betrekkelijk jonge speler. Geboren in 2001 op de voorganger van deze beurs waren wij vanaf het begin prominent aanwezig met een bedrijvige stand waar veel gebeurde, o.a. met live demonstraties over stukadoren in onze Gilde stand. Uiteraard kunnen bezoekers weer met eigen ogen zien, dat wij net als vorige keren ook hier weer tot grote hoogte zullen gaan stijgen!”

Tijdens deze vakbeurs MONUMENT gaan we onze stand oppervlak ook nog eens uitbreiden met een zusterstand naast de onze. We laten hier zien dat de restauratie-leerlingen van onze opleiding, met mooie werkstukken, door de oude generatie wordt klaargestoomd voor de huidige, uitdagende tijd." 

“Het Neerlandsch Stucgilde is voortgekomen uit de behoefte om meer aandacht te krijgen voor oude vak technieken en daarmee te voorkomen dat  Kennis en Kunde verloren gaat. Daarnaast  kunnen wij,  doordat wij als een broederschap opereren, het  specialisme binnen onze zelfstandig opererende leden bundelen. Afzonderlijk zijn onze leden eenlingen met een specialisatie, maar als Gilde zijn we een eenheid die in staat is om alle restauratieprojecten, kunstopdrachten en bijzondere vaktechnische vraagstukken uit te voeren. Naast onze adviserende, onderwijzende en samenwerking ambities als Gilde, liggen de speerpunten bij de leden vooral bij het restaureren, decoreren en creëren. Daarnaast is samenwerking tussen verschillende expertises in de restauratie ook zeer belangrijk geworden, maar dit kan alleen door contactmomenten gerealiseerd worden. Wij vinden vakbeurs MONUMENT daar een mooi evenement voor.”

Van Delden: "Wij zien deze beursdagen altijd als een feestje en met elkaar zijn we bezig om oude technieken met moderne materialen te combineren om zo weer spraakmakende prachtige nieuwe toepassingen te laten zien. Samen met onze Terrazzo broeders nodigen wij hierbij iedereen uit om onze stand te bezoeken. Wij dragen graag onze liefde voor de vak techniek en de kennis over stukadoorswerk uit. Als Stucgilde hebben wij actieve leden die variëren in diverse leeftijden. Deze vakmensen zijn allemaal op een of andere manier enthousiast betrokken bij deze beursdagen en ondanks dat ze allemaal zelfstandige én vakbekwame restauratie-stucadoors zijn, dragen we tijdens de beursdagen de doelstellingen van het gilde gebroederlijk als een eenheid uit."

Meer informatie over de activiteiten van het Stucgilde zijn te vinden op facebook, LinkedIn en twitter waarop het Gilde regelmatig interessante, leuke artikelen en mooie praktijk voorbeelden van hun leden laat zien.

Ga terug