Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Partnernieuws! 54events neemt deel aan Routekaart Verduurzaming Monumenten


We zijn verheugd om aan te kondigen dat we deelnemen aan de Routekaart Verduurzaming Monumenten. Maar waarom is deze stap zo belangrijk voor ons?

Erfgoed behouden, duurzaamheid omarmen

Nu we voor de immense taak staan om onze gebouwde omgeving duurzamer te maken, geloven we dat bestaande structuren bijzondere aandacht verdienen. Immers, de groenste gebouwen zijn degenen die er al staan. Hoewel monumenten 'slechts' 2% van het totale vastgoed uitmaken, zijn de uitdagingen voor eigenaren en beheerders vaak groter dan voor reguliere gebouwen. Wij staan klaar om deze groep te ondersteunen met de juiste contacten, inzichten en oplossingen.

Bijdragen aan CO2-reductie in de monumentensector

Bij 54events is het onze missie om mensen samen te brengen, hen te inspireren met een divers scala aan duurzame oplossingen en kennisuitwisseling te faciliteren. Sinds 2009 zijn we gespecialiseerd in verduurzaming en energietransitie, met evenementen zoals Vakbeurs Energie en de vakbeurzen HOUTBOUW en uiteraard MONUMENT. Jaarlijks brengen we meer dan 30.000 professionals samen, organiseren we honderden (online en offline) kennissessies en bereiken we 156.000 abonnees via onze nieuwsbrieven. Door actief te zijn in verschillende markten leggen we verbindingen niet alleen binnen, maar juist ook tussen sectoren.

Verbinding voor een Duurzame Toekomst

Wij geloven sterk dat samenwerking de sleutel tot succes is. Door deel te nemen aan de Routekaart Verduurzaming Monumenten streven we ernaar om partnerschappen te bevorderen, kennis te delen en betekenisvolle verandering te stimuleren. Laten we samen werken aan een duurzame toekomst waar erfgoed en innovatie harmonieus samengaan!

De Routekaart Verduurzaming Monumenten in het kort

De Routekaart Verduurzaming Monumenten is een gezamenlijke strategie van betrokken organisaties om monumenten te verduurzamen en zo de benodigde CO₂-reductie te realiseren. Naast het centraal stellen van verduurzaming, legt de routekaart ook nadruk op het behoud van monumentale waarden en het actief gebruiken van deze monumenten. Onderdeel van de twaalf Routekaarten voor maatschappelijk vastgoed, heeft het tot doel de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs voor de maatschappelijk vastgoedsector te bereiken. In 2018 heeft de monumentensector de eerste Routekaart Verduurzaming Monumenten gepresenteerd aan de klimaattafel 'gebouwde omgeving'.

Ga terug