Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Programma: Duurzaamheidsmaatregelen voor monumentale woningen: De praktijk door kennispartner het Restauratiefonds

Foto: het Restauratiefonds

Particuliere eigenaren moeten soms lastige afwegingen maken wanneer zij hun monument willen verduurzamen. In het Monumenttheater spreken op donderdag 16 mei tussen 13.00 en 14.00 daarom twee mensen uit de praktijk: een monumenteigenaar met eigen ervaringen en DuMo adviseur Annelies Lely (Dijkoraad).

Monumenten blijven springlevend doordat ze duurzaam gebruikt en beleefd kunnen worden. Wanneer mensen erin kunnen wonen, werken of recreëren. Duurzame maatregelen spelen hierbij een belangrijk rol, zowel voor het gebruiksgenot als de betaalbaarheid van het monument. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Monumenten zijn gebouwd met andere bouwtechnieken en materialen. Niet alles mag zomaar vervangen worden omdat de monumentale waarde van het pand verloren kan gaan. Het zijn soms lastige afwegingen die een eigenaar moet maken. In het Monumenttheater spreken daarom twee mensen uit de praktijk: Een monumenteigenaar met eigen ervaringen en DuMo adviseur Annelies Lely (Dijkoraad).

Annelies Lely gaat in op de bijdrage die een goede adviseur kan leveren aan de duurzaamheidsplannen van een eigenaar. “Met vakmanschap en passie leveren wij een bijdrage aan de instandhouding van uw monument”. Dijkoraad heeft alle benodigde kennis en  expertise in eigen huis, zowel op bouwkundig als installatietechnisch gebied. Liefde voor cultuurhistorisch erfgoed en gedegen expertise met oog voor detail.

Meer informatie over het programma: https://www.monumentenbeurs.nl/nl/programma/

Ga terug