Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Programma aankondiging: mini-symposium Monument en duurzaamheid in balans door ERM

Zo moet het dus niet: originele kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen met aantasting van het oorspronkelijke uiterlijk als gevolg.  

Stichting ERM verzorgt op dinsdag 14 mei een mini-symposium over hoe ambities op het gebied van verduurzaming op goede manier koppelen aan monumentenbehoud. Stappen voor het klimaat zijn nodig, monumentenbehoud ook. Hoe verbinden we de ambities van verduurzaming en van monumentenzorg?  

Verduurzamingsmaatregelen vragen soms een forse bouwkundige of visuele ingreep. Monumentenzorg staat voor behoud van de cultuurhistorische waarden van het gebouw. Niet altijd zijn alle onderdelen van het monument even waardevol. De ‘aanraakbaarheid’ van het gebouw en zijn onderdelen is daardoor per monument wisselend en divers.  

Het vinden van een goede balans tussen de ambities van monumentenbehoud en verduurzaming wordt door verschillende sprekers, aan de hand van praktijkvoorbeelden, toegelicht. Aansluitend gaat de korte gelijknamige video ‘Monument en duurzaamheid in balans’ in première. Dit is de eerste van een reeks instructieve video’s voor opdrachtgevers die in samenwerking met allerlei betrokkenen wordt gemaakt.  

Ga terug