Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Programma-onderdeel: werkatelier Denktank Innovatieve Verduurzamingskansen door kennispartner NRP DUMO:

Villa Barmerhoek in het Groningse Doodstil [Foto: Het Groninger Landschap].

Denktank NRP DUMO: “De zoektocht naar technologische en economische oplossingen voor de energietransitie lijkt een doel op zich geworden. Er is minder aandacht voor de fundamentele en onderliggende vraag: hoe kunnen we vanuit onze huidige kennis van waardevolle  en toegevoegde betekenis zijn voor de mens, de maatschappij en ons klimaat op de lange termijn? Wat is de kern van duurzaamheid?”

Tijdens de Renovatiebeurs/MONUMENT organiseert de Denktank Innovatieve Verduurzamingskansen van NRP DUMO een werkatelier op dinsdag 14 mei van 10:30 tot 13:00 uur. NRP DUMO is een werkgroep van NRP (het kennisnetwerk voor transformatie en renovatie van de bestaande gebouwde omgeving) en bestaat uit Dijkoraad, ABT, Arcadis, MeyerBergman Erfgoed, Van Ruysdael en Energyra.

Over de Denktank Innovatieve Verduurzamingskansen
De Denktank Innovatieve Verduurzamingskansen van NRP DUMO is in het leven geroepen om stil te staan bij en antwoorden te vinden op essentiële vragen zoals: Bij welke sociale, humane, maatschappelijke, omgevingsgerichte en ruimtelijke kansen en vraagstukken kunnen we aansluiten bij het verduurzamen van monumenten. Welke koppelkansen liggen er?

Twee praktijkcases
De Denktank doet dit aan de hand van twee praktijkcases: Villa Barmerhoek en een ander grootschalig project dat zich nog in de planfase bevindt. Daarbij maakt de Denktank 2 scenario's inzichtelijk. Het 1e scenario geeft vooral inzicht in de status quo en het 2e levert vooral een kennisgedreven, geïntegreerd en volledig toekomstgericht ideaalbeeld. Met oog voor koppelkansen van het monument in haar omgeving en voor de rol van de overheid (met name de gemeente), eigenaar en erfgoedpartijen.

Zien we u bij het werkatelier?
U bent van harte welkom om mee te komen praten en denken tijdens het werkatelier op Renovatiebeurs/MONUMENT. Hopelijk tot dan!
Eerst meer lezen? Klik dan hier.

Ga terug