Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Reizende expositie verduurzaming monumenten

Om gemeenten te ondersteunen bij het verduurzamen van de monumenten in hun gebied, heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) een reizende expositie ontwikkeld. Gemeenten kunnen deze kosteloos aanvragen en een tijdje opstellen in hun gemeentehuis of andere openbare ruimte.

Het verduurzamen van monumenten en andere historische gebouwen vraagt om maatwerk. Daarbij kan er vaak meer dan gedacht, zolang de cultuurhistorische waarde van het monument gerespecteerd wordt. De expositie biedt informatie over wat er kan en hoe dat in zijn werk gaat, zowel in tekst, beeld als video. Denk aan mogelijkheden voor isoleren, ventileren, verwarmen en opwekken van energie. De expositie helpt monumenteigenaren de mogelijkheden voor hun specifieke monument verder te onderzoeken. Deze informatie is ook interessant voor eigenaren van oude of historische panden die geen monumentale status hebben.

De expositie kan worden opgesteld op verschillende openbare locaties: in de ontmoetingsruimte van het gemeentehuis, de bibliotheek of het stadskantoor. Op deze manier kan de gemeente de monumenteigenaar die informatie zoekt op gebied van verduurzaming van historische gebouwen van dienst zijn.

De expositie is momenteel te zien in het gemeentehuis van Hardenberg.

 

Ga terug