Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Slanke achterzetramen met HR++prestatie


Met het nieuwe profiel Proline 32 bereikt Isoglas met achterzetramen een prestatie die gelijk ligt aan HR++glas. In het profiel komt HR-glas 6.6.4, dat samenwerkt met het bestaande glas. Isoglas biedt hiermee maximaal comfort, met een voorziening die volledig reversibel is.

Isoglas in Haarlem is gespecialiseerd in voor- en achterzetramen. Voor monumenten gaat het dan vooral om achterzetramen omdat aan de buitenzijde van monumenten vaak niets mag worden veranderd.

Aansluitend in kleur en vorm

Het bedrijf heeft hiervoor slanke profielen ontwikkeld die vrijwel niet opvallen, ook al door ze in dezelfde kleur uit te voeren als het bestaande kozijn. Ook in vorm volgen ze de bestaande kozijn. Naar wens zijn de ramen al dan niet uit te voeren met raamgreepjes zodat er altijd geventileerd kan worden.

Volgens Laura Hof zijn achterzetramen dé oplossing voor monumenten. “Het oude historische glas blijft gehandhaafd en de voorzieningen zijn weer onzichtbaar weg te halen. Een paar schroefgaten afdichten is voldoende. Daarbij bieden achterzetramen volop comfort. Ze isoleren en voorkomen koudeval, maar ze maken de raamopeningen ook tochtvrij. Dat geldt zelfs voor achterzetramen met enkel glas. Als er al toestemming wordt gegeven om isolatieglas in historische kozijnen te plaatsen, zal er vaak ook nog iets aan tochtdichting gedaan moeten worden, zowel rond de ramen als bij de aansluiting van de kozijnen op de gevel”, zegt Laura Hof van Isoglas.

Geluidwering en brandveiligheid

Met achterzetramen is overigens niet alleen het comfort te verhogen maar kan ook worden voldaan aan brandveiligheidseisen en aan geluidwering. “Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever bepalen we welk kader en welke soort glas we gebruiken.”

Met de nieuwe Proline 32 is het nu mogelijk om HR-glas 6.6.4 te gebruiken in de achterzetramen. Samen met het veelal enkele glas in het bestaande ramen, biedt dat een prestatie die vergelijkbaar is met HR++glas.

Isoglas is exposant op MONUMENT 2021.

Ga terug