Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

ThermoShield; keramisch filter, (ook) voor energiebesparing


ThermoShield; keramisch filter, (ook) voor energiebesparing.

Verf of keramisch filter; ThermoShield biedt een oplossing voor vocht, koude muren, schimmel en het gebrek aan comfort. Ideaal voor monumenten en het gaat ook nog eens lang mee!

Wat is ThermoShield?

Noem het een verf of een keramisch filter; feit is dat de producten van ThermoShield zich laten verwerken als muurverf en in grote lijnen dezelfde functies hebben, voor zowel binnen- als buitenmuren. “En ze zijn bij uitstek geschikt voor monumenten”, vindt commercieel verantwoordelijke in Nederland, Henk van Leeuwen. “Verf is vaak een sluitpost bij de restauratie van monumenten. Maar wanden zijn grote oppervlakken en daarmee kun je ook een groot energetisch rendement behalen. Zo heeft de eigenaar van Landgoed Kolthoven in Epe zijn stookkosten met gemiddeld 17 % zien dalen sinds de buitenmuren in 2009 zijn behandeld. Dat zijn serieuze bedragen, terwijl we niet duurder zijn dan andere goede verven.”

Keramische bolletjes

Het geheim zit ‘m o.a. in de minuscule keramische bolletjes, die de helft van ThermoShield uitmaken. Het biedt daardoor een aantal eigenschappen die de monumenteneigenaar als muziek in de oren moet klinken. Het systeem is damp-open en trekt vocht actief uit de muren, totdat het gaat regenen, dan sluit de laag zich tijdelijk af voor vocht van buiten. ThermoShield houdt de gevels dus optimaal droog. Zodoende wordt de isolatie van (spouwloze) muren verbeterd, met een realistische energiebesparing van zo’n 10% tot gevolg. Daarnaast reflecteert het warmte en licht, is het in alle kleuren verkrijgbaar en is het milieuvriendelijk. “En het mooiste is,” zegt Van Leeuwen, “dat gevels met ThermoShield nauwelijks vuil en algen vertonen. Omdat je maar eens in de 20 jaar hoeft te schilderen, kun je zomaar een onderhoudsbeurt overslaan. En dan ben je ineens een stuk goedkoper uit.”

Waarom opnieuw aan MONUMENT deelnemen?

Wij werden vorig jaar op MONUMENT geattendeerd”, aldus Van Leeuwen. “Voor ons was het logisch om deel te nemen omdat wij ervan overtuigd zijn dat onze producten precies voldoen aan de eisen die aan monumenten worden gesteld. ThermoShield biedt namelijk een oplossing voor vocht, koude muren, schimmel en dus het gebrek aan comfort dat tot voor kort synoniem was met monumenten. In 2019 hadden we een goede aanloop van bezoekers. Voor ons is duidelijk dat MONUMENT een blijvertje is. Het feit dat we een mooie plek bij de doorgang naar RENOVATIE hadden gaf de doorslag om snel weer een stand te reserveren.” 

Business-to-business, maar sinds kort ook via de webshop

ThermoShield-producten zijn voor de schilder en aannemer verkrijgbaar bij de verfgroothandel. Maar er is ook de webshop, waar de collectie te koop is voor eindgebruikers. Van Leeuwen zal op MONUMENT 2020 met veel plezier laten zien “hoe je het, net als gewone verf, kunt rollen en spuiten. We zullen ook de beelden laten zien van objecten die lang geleden zijn geschilderd. En alle bezoekers kunnen bij ons op de stand natuurlijk terecht voor handige tips & trucs bij de verwerking.“

Thermoshield is exposant op MONUMENT 2020. Van 6 t/m 8 oktober 2020 zijn zij, en bijna 600 andere exposanten en partners, te bezoeken tijdens de Nationale Energie Week in de Brabanthallen, Den Bosch.

Ga terug