Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Ackermans Ambachtschilders

 

Ackermans: “De animo voor de opleidingen van mijn atelier is goed nieuws voor ons vakmanschap.” 

Martijn Ackermans is de man achter Ackermans Ambachtschilders, een ambachtelijk schildersbedrijf gespecialiseerd in minerale wandafwerking, marmer- en houtimitatie en restauratieschilderwerk. Na een ‘gewone’ opleiding tot schilder bij het Grafisch Lyceum in Eindhoven volgde hij de vakopleiding restauratie van schilderwerken, in bladgoudverwerking, marmerimitatie, houtimitatie en decoratieve schilderwerken. Ackermans:  “Ik vind het restauratievak echt een prachtvak. Wat je allemaal kunt bereiken met een penseel en wat verf is onvoorstelbaar. Ik heb meegewerkt aan bijzondere projecten zoals Kasteel Arcen en Museum Jan Cunen in Oss. Op dit moment werk ik aan het schilder- en verguldwerk in de heren regentenkamer van een grachtenpand in Amsterdam. Als ik het resultaat zie ben ik altijd enorm trots.” 

Ackermans besloot 6 jaar geleden zijn kennis te delen en startte naast zijn schildersbedrijf met Vakatelier Martijn Ackermans. Dit zijn opleidingen voor hout- en marmerimitatie en bladgoud.  

“Ik geef cursussen van een week, en zelfs een opleiding van een half jaar, voor iedereen die het leuk vindt om te leren hoe je hout en marmer nabootst. Er blijkt enorm veel behoefte aan de opleidingen. Zo veel zelfs, dat ik er steeds meer opleidingen bij ga geven. Dat is goed nieuws voor ons vakmanschap, die nieuwe aanwas. 

Eerste keer

Het is mijn eerste deelname aan MONUMENT, maar bij mijn bezoek vorig jaar beviel de opzet me. Daarom besloot ik om dit jaar actief deel te nemen om mijn werk te tonen aan potentiële opdrachtgevers en om nieuwe cursisten voor de opleidingen te werven. Ook ontmoet ik graag mijn vakgenoten en doe ik altijd inspiratie op door wat ik zie. Op de stand wil ik één van mijn cursisten vragen om imitaties te demonstreren.” 

Vakatelier Ackermans is exposant op MONUMENT 2020. Van 6 t/m 8 oktober 2020 zijn zij, en bijna 600 andere exposanten en partners, te bezoeken tijdens de Nationale Energie Week in de Brabanthallen, Den Bosch.

www.martijnackermans.nl / https://www.deambachtelijkeschilder.nl/ 

Ga terug