Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Groene Bouwmaterialen

Foto: Groene Bouwmaterialen - Vakwerkhuis Cottessen 5

Groene Bouwmaterialen: “We zien graag een versnelde transitie naar gebruik van biobased  bouwmaterialen, juist ook in de erfgoedsector.”

‘Een one-stop-bio bouwmarkt ’, zo kun je Groene Bouwmaterialen heel kort omschrijven. Het bedrijf is gespecialiseerd in advies en producten voor duurzaam en gezond bouwen. Het bedrijf ziet graag een versnelde transitie naar bio-based bouw. Ook in de erfgoedsector. Daarvoor begeleidt Groene Bouwmaterialen zelfbouwers, aannemers en verwerkers, om de kennis van het natuurlijk bouwen bij te brengen.

Waar in Duitsland en Scandinavië zo ongeveer 15% van de bouwmaterialen voor de standaard bouw en renovatie al biobased is, is dat in Nederland nog maar ongeveer 1%. Met name in de erfgoedsector merkt eigenaar Thomas Pijnenborgh een toenemende interesse.

Pijnenborgh: “Partijen uit de erfgoedsector zijn blij met het type materialen en de systeemoplossingen die wij bieden voor veel voorkomende problemen bij monumenten. Neem bijvoorbeeld het isoleren van daken met gevoelige houtconstructies. Daar kun je niet werken met folies, maar wel met de vochtregulerende materialen in ons assortiment.

Samen sterker

Ik word zelf erg enthousiast van de samenwerkingen rondom monumenten. Veel partijen, zoals de gemeente en monumentenwacht, kijken mee naar de uitdaging om monumentale waarden te behouden, en tegelijkertijd het monument toekomstbestendig te maken tijdens restauratie. Ik merk dat er nog veel kennis mist op het gebied van biobased materialen, zowel over het bestaan, als over de toepassing. Wij dragen graag ons steentje bij aan het verbeteren van die kennis.

Wij bieden oplossingen voor alle soorten bouw, maar kiezen ervoor om op MONUMENT te staan vanwege het feit dat partijen rondom erfgoed meer open staan voor biobased materialen. Wij hopen er particulieren, aannemers maar ook tussenhandelaren te ontmoeten en onze kennis omtrent de toepassing van de materialen te delen. ”

Groene Bouwmaterialen is exposant op MONUMENT 2020. Van 6 t/m 8 oktober 2020 zijn zij, en bijna 600 andere exposanten en partners, te bezoeken tijdens de Nationale Energie Week in de Brabanthallen, Den Bosch.

Ga terug