Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Oostendorp Stoffering

 

Dirk van Beek houdt van de uitdagingen van het vak interieurstoffering. “En”, zegt hij, “je komt op de mooiste plekken van Nederland.”

Van meubelstoffering en wandbespanning, tot complete interieurstoffering; Oostendorp staat al meer dan 50 jaar voor vakmanschap in de diverse disciplines van de stoffering, van ontwerp tot realisatie.

Dirk van Beek, ontwerper en adviseur bij het bedrijf: “Of we nu werken aan interieurs waar in samenwerking met monumentenzorg en restauratiearchitecten de geschiedenis opnieuw tot leven gebracht wordt, of bij particulieren die hun eigen smaak toevoegen aan een oud pand; het is allemaal hand- en maatwerk met een flinke dosis passie voor monumenten en historie.”

Van Beek gaat uitdagingen daarbij niet uit de weg. ”We komen op de mooiste buitenplaatsen, kastelen, villa’s of in drukke binnensteden. De locaties, maar ook de projecten, vragen de nodige flexibiliteit. Neem een wandenspanning van 15 meter lang of 5 meter hoog. Ook materialen veranderen. De uitdaging van het kiezen tussen echt ambachtswerk of het toepassen van nieuwe technieken, komt steeds vaker voor. We leren veel in de praktijk en scholen ons bij. Kennis delen is daarbij ontzettend belangrijk.”

MONUMENT 2020
“Wij zijn aanwezig op MONUMENT om ons vak te promoten en de jonge mensen die er lopen enthousiast te maken voor ons vakmanschap. Ik vind dat MONUMENT een uithangbord is voor de sector. We moeten niet onderschatten wat voor kennis er gedeeld wordt tijdens deze dagen. En iedereen in ons vakgebied is bij elkaar, daar móet je gewoon bij zijn.

Op onze stand in 2020 zetten wij één van onze vakmannen aan het werk om meubels te stofferen. Dat is altijd zo mooi om te zien. Vorig jaar hadden we een leuke samenwerking met Snijder&CO die gespecialiseerd zijn in handgeschilderd behang. Wie weet wat voor moois we dit jaar nog meer gaan laten zien. Ik zou zeggen: Breng een bezoekje aan onze stand.”

Ook bracht MONUMENT voor Oostendorp vorig jaar concreet een aantal nieuwe opdrachten. Nu al zien met welke prachtige projecten Oostendorp het afgelopen jaar druk is geweest? Klik dan hier.

Ga terug