Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Tubag / Quick Mix

 

Onze mortels zijn bij de restauratie van de Eusebius kerk in Arnhem gebruikt. Je kunt ze vanaf het uitstekende, glazen balkon goed bekijken!” 

Tubag is van origine een Duits bedrijf. Verkoopadviseur Erwin Benschop is al meer dan 10 jaar op de weg in Nederland te vinden voor de verkoop van de producten op de Nederlandse markt. Voor de monumentensector is het Duitse bedrijf actief met bindmiddelen als FL-kalk, NHL-kalk en Traskalk; diverse soorten kant en klare mortels voor restauratie en sanering (Tubag)en diverse mortels met als specialisme de dakdekkersmortel (Quick Mix K09F).  

Benschop: “Mensen kennen Tubag veelal van vroeger uit de stucadoorswereld, er zijn bijvoorbeeld heel veel kerken met onze restauratiepleisters op de muren. Daarnaast zijn wij specialist in de productie van dakdekkersmortel. Dat wordt niet door veel partijen gedaan. Naast onze kant en klare kalkmortels maken wij ook veel producten op maat. Het monumentale object is het uitgangspunt en wij zoeken dan de juiste kleursamenstelling, hardheid en structuur.  

Hoog van de toren 
 
Onze mortels zijn bij de restauratie van de toren van de Eusebius kerk in Arnhem gebruikt. Deze zijn specifiek gemaakt voor dit monument. Er is uitgebreid historisch onderzoek gedaan en in overleg met de restauratie-aannemer en restauratiearchitect is de juiste kleur en samenstelling bepaald. Vanaf het uitstekende, glazen balkon in de kerk, kun je onze voegen op de toren nu goed bekijken! 

Nieuwe producten 
 
MONUMENT is nieuw voor ons, maar past denk ik erg goed bij ons aanbod. Op onze stand laten wij nieuwe dingen zien, zoals een nieuwe dakdekkersmortel. Deze mortel sluit, met enkele recente aanpassingen, nog beter aan bij oude panden. Ook hebben wij een nieuwe, 100% cementvrije mortel. Cement is geen product van voor 1900, dus bij monumenten uit die tijd is dat ook niet gewenst. Dit is een nieuw product met mooie eigenschappen die optimaal passen bij het object. Ook hebben wij op MONUMENT onze nieuwe Tubag productcatalogus Nederland compleet, voor een goed overzicht van alle mogelijkheden.” 

Tubag/ Quick Mix nodigt u graag uit op hun stand C087 van 6 t/m 8 oktober! Naast een nieuwe productcatalogus demonstreren zij graag de toegepaste producten.  

Ga terug