Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Van Lierop

Houtrestauratie Dolhuys  

Alternatieve bestrijdingstechnieken zijn belangrijk vanwege duurzaamheid en kwetsbare objecten of de monumentale omgeving die beschermd moet worden.  

Op 15 mei 1961 startte, de toen 55 jarige, Jan van Lierop een zaak in het bestrijden van ongedierte in Alphen aan den Rijn. Hij liet al snel de muizen- en kakkerlakkenbestrijding voor wat het was en richtte zich op de bestrijding van hout aantastende insecten en de oorzaken daarvan in gebouwen. Bart van Lierop, eigenaar van het bedrijf, en kleinzoon van Jan: “We zijn inmiddels drie vestigingen en drie generaties verder en we hebben een succesvol bedrijf met veel expertise. Monumenteigenaren die te maken hebben met houtaantasting door insecten en zwammen kunnen bij ons terecht. Monumentale panden vragen nu eenmaal specialistische kennis en ervaring, vanwege gestelde eisen aan bijvoorbeeld vooronderzoek, herstel en bestrijdingsmiddelen. 

Mooie referenties

Wij mogen bekende monumentale panden, zoals Paleis het Loo en het Rijksmuseum, tot onze referenties rekenen. Op dit moment werken wij in het 700 jaar oude Dolhuys in Haarlem, dat wordt gerenoveerd. Wij restaureren daar het hout en de verbindconstructies met epoxytechniek.  

Duurzame bestrijdingsmiddelen en -technieken

Rondom het woord bestrijdingsmiddel hangt een milieu-onvriendelijke lading, maar er zijn wel degelijk bestrijdingsmiddelen en –technieken die milieuvriendelijk zijn. Naast de impact op het milieu hebben we in monumenten natuurlijk te maken met kwetsbare objecten of de omgeving die beschermd moet worden. Daarom werken wij met zo min mogelijk, en altijd met op water gebaseerdemiddelen. Ook gebruiken wij vaak alternatieve bestrijdingstechnieken, zoals een hete luchtof een zuurstofarme luchtmethode. Bij beide technieken, zonder bestrijdingsmiddelen, worden de omstandigheden voor de insecten zo onaangenaam gemaakt dat ze sterven.  

"Wij hebben eerder op vakbeurs RENOVATIE gestaan, waarbij de focus lag op de renovatietak van ons bedrijf. Wij hebben hiervoor een pakket aan maatregelen ontwikkeld speciaal voor zwamsanering in kruipruimte bij renovaties. Dit jaar focussen we meer op ons specialisme in de monumentensectorMONUMENT is dus nieuw voor ons. Wij zien ernaar uit om in mei bekende relaties de hand te schudden en uiteraard hopen wij nieuwe opdrachten binnen te halen. 

www.vanlierop.nl 

Ga terug