Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant: Ztyl Houten Sierlijsten (product van Zwart Houtbewerking)

 

Een oerhollandse bedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in het leveren van perfecte kwaliteit die elk rijksmonument verdient.

Binnen het assortiment van Ztyl Houten Sierlijsten (product van Zwart Houtbewerking) vallen stijlvolle houten architraven (houten deurlijsten), koplatten, chambranten, maar ook luxe plinten, plafondlijsten en gevellijsten welke kenmerkend zijn voor monumenten en karakteristieke panden. Maar ook in moderne panden kun je met dergelijke lijsten een bepaalde sfeer creëren. Welke look je ook wenst, Ztyl levert authentiek Hollands vakwerk om elk in- en exterieur origineel en ‘Ztylvoller’ te maken.

Ina Mantel, mede-eigenaar van Ztyl: “Naast ons eigen assortiment zijn we regelmatig betrokken bij specifieke lijsten voor monumenten. Zoals bijvoorbeeld voor de herbestemming van één van de meest bijzondere rijksmonumenten van ons land. Voormalig ziekenhuis Meerenberg in Bloemendaal is getransformeerd tot het Carré van Bloemendaal. Hier zijn 38 stadsvilla's, 5 appartementen & een kapel ontwikkeld. Aan dit prachtige project mochten wij meewerken door het uniek op maat maken van Meranti profileringen voor de buitenzijde van het monument. De lijsten variëren van 80mm tot wel 295mm breed. Elke lijst wordt dan ook speciaal op maat gemaakt. Daarna wordt het geprofileerde hout gecoat in de verfspuiterij die ook binnen het bedrijf aanwezig is. Zo kan er worden toegezien op een perfecte kwaliteit die elk rijksmonument verdient.”

Ztyl is een oer-Hollands bedrijf. De familie zit al sinds 1865 in de houtbewerking. “Meer dan 100 jaar ervaring dus! Omdat wij steeds vaker werken voor opdrachtgevers uit de monumentensector hebben we besloten dit actiever op te zoeken en deel te nemen aan MONUMENT. Door de combinatie met RENOVATIE lijkt het ons een ideale combinatie om meer in contact te komen met opdrachtgevers. Wij zien er naar uit om te laten zien wat wij kunnen. “

Meer informatie op Ztyl.nl

Ga terug