Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Monument in de spotlight: Paleis Kneuterdijk (Raad van State)

Paleis Kneuterdijk staat er weer stralend bij na het restauratie-schilderwerk door De Jongh Schildersbedrijf

In het voormalig Paleis Kneuterdijk zetelt sinds 1983 de Raad van State. Dit door Keizer Karel V in 1531 opgericht overheidsorganen behoort tot een van de oudste nog bestaande regeringsorganen ter wereld.

Het stadspaleis aan de Haagse Kneuterdijk werd ontworpen door de Franse architect Daniel Marot. Hij bouwde het in 1717 voor de familie van Wassenaer Obdam, op de plek van een oud familiehuis. Marot was destijds een gevierd architect die vele bekende gebouwen in Nederland heeft ontworpen, en werkte voor stadhouder Willen III. Marot werkte in de Lodewijk XIV-stijl, best te karakteriseren als pompeus, symmetrisch en decoratief. Een veel gebruikt motief is het acanthusblad. De voorgevel van Paleis Kneuterdijk is een prachtig voorbeeld van de architectonische vormentaal van de Lodewijk XIV-stijl. Afgelopen voorjaar rondde MONUMENT exposant De Jongh Schildersbedrijf de restauratie van al het binnen- en buiten schilderwerk aan Paleis Kneuterdijk af. Hierdoor staat de karakteristieke gevel van één van de mooiste voorbeelden van de Lodewijk XIV-stijl in Nederland er weer prachtig bij.

Richard van Mierlo: "Schilderbedrijf De Jongh heeft als doelstelling het schildersvak tot in detail te beheersen en topprestaties te leveren op het gebied van klassieke schilderwerken en restauratietechnieken. Om deze uitdagende doelstelling te blijven nastreven is opleiding, kennis en ervaring van groot belang. Starten doen we echter altijd met liefde voor het ambacht, daar ligt de basis waar we verder op ontwikkelen. Leerlingen genieten eerst een goede opleiding voordat ze bij ons terechtkomen. Daarna begint de ervaring die met onze ruim 125 jaar historie een groot goed is voor onze leerlingen. Niet voor niets mag meer dan de helft van onze vaklieden de titel ‘meester-schilder’ dragen. Natuurlijk zijn we gecertificeerd bij Stichting ERM zodat opdrachtgevers verzekerd zijn van gekwalificeerd vakwerk alsmede dat er, daar waar nodig, grondig onderzoek plaats vindt naar de historie van desbetreffende objecten en gebruikte materialen."

Richard van Mierlo: "Wij willen eigenaren, opdrachtgevers en overige geïnteresseerden die zich bezig houden of willen gaan houden met de restauratie en het behoud van monumenten de gelegenheid geven nader kennis met ons te maken zodat zij niet alleen ons vakmanschap kunnen aanschouwen alsmede kennis kunnen maken met onze filosofie aangaande restaureren. Dit is mede de reden waarom we akte de préséance geven op vakbeurs MONUMENT."

Ga terug