Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Rewah, fabrikant sinds 1985 (advertorial)

In de sector van de restauratie, de waterdichting, en paint is Rewah een gevestigde waarde. Wij staan voor professionalisme, kwaliteit en service.

Wie zijn we?

In het moederbedrijf te Zandhoven zijn momenteel 30 mensen tewerkgesteld. Daarnaast is Rewah een belangrijke speler in heel wat Europese en Aziatische landen.


Foto: ons bedrijf is gelegen in Zandhoven, langs de E313.

Op de sterke fundamenten van knowhow en ervaring, heeft Rewah een “thuis” gebouwd voor vakmensen. Rewah volgt steeds de evolutie in de sector op de voet en werkt dagelijks verder aan de kennis van morgen. Het bedrijf beheerst daardoor alle kennis tot in de kleinste details.

Wat bieden we?

Een team van onderzoekers werkt continu aan de ontwikkeling van nieuwe en specifieke oplossingen.

      

Het onderling overleg tussen de technische adviseurs en het onderzoekslabo resulteert in een innovatief en actueel productengamma.

Klanten kunnen niet alleen kiezen uit dit volledig en marktgericht productenpakket, maar ook rekenen op een gedegen technische ondersteuning.

Een gemotiveerd en grondig opgeleid verkoopteam staat garant voor een bron van kennis en ervaring die volledig ten dienste staat van de klant.

Rewah is ook sterk in het ontwikkelen en produceren van zeer specifieke producten voor derden en private-label-klanten.

Zowel het labo als de productie-afdeling hebben de kennis en infrastructuur om de meest uiteenlopende eindproducten te ontwikkelen en aan te bieden: van dunvloeibare over dikvloeibare en pasteuze producten tot poedermengsels. Ook speciale verven en lakken, zowel watergedragen als solventhoudende producten: Rewah kan het aan.

Ons productengamma

Rewah levert producten voor restauratie, waterdichting, betonbouw en schilderwerken in de breedste zin van het woord. Het bedrijf biedt een totaaloplossing met eigen producten en een selectie van topmerken uit de branche.

De producten van eigen fabricaat zijn goed voor 75% van de omzet. Daarnaast importeert Rewah diverse aanvullende specialiteiten.

De kwaliteit van de producten wordt bij Rewah gestaafd met diverse goedkeuringen en testrapporten van organisaties zoals ATG - Butgb, W.T.C.B., K.I.K., K.U.L., BENOR,...

U kan bij Rewah terecht voor oplossingen rond:

Waterdichting, Industrie, Paint en uiteraard ook Restauratie.

Rewah, specialist in restauratieproducten

Restauratie omhelst een zeer uitgebreid oakket aan ingrepen en technieken, waarvoor Rewah degelijke kwaliteitsvolle producten en systemen kan aanbieden.

  • Voorbereiding en reiniging
  • Herstelling van bouwmaterialen
  • Behandeling van vocht-en zoutproblematiek
  • Afwerking met verf of kalei

Voorbereiding : verfafbijtmiddelen en ontmosser

De keuze van de reinigingstechniek hangt af van de vervuilingsgraad en de aard en de toestand van de ondergrond. Het verwijderen van verflagen op hout, steen, metaal,… gebeurt met een verfafbijter of een “decapant”. Het verwijderen van mossen en algen op zich is niet voldoende. Ook dienen de wortels en de sporen gedood te worden zodat nieuwe aangroei vermeden wordt.


Foto: CKG Don Bosco in Kortrijk voor en na reiniging met Demossal. krachtige en gebruiksklare ontmosser/bactericide voor buitenoppervlakken.

Speciale reinigers voor buiten

De keuze van de reinigingstechniek hangt af van de vervuilingsgraad en de aard en de toestand van het gevelmateriaal. Na een vooronderzoek en proefreiniging wordt het reinigingseffect beoordeeld en kan de beste reinigingstechniek gekozen worden.

Rewah heeft twee speciale reinigers ontwikkeld, elk met hun eigen toepassing. Speciaal geformuleerd om de impact op de steen zo laag mogelijk te houden, echter met maximaal reinigingseffect.

Façonet 20 : Pasteus reinigingsproduct op basis van natuurklei en typische toeslagstoffen, zonder gevaar voor aantasting van de ondergrond of vorming van schadelijke en/of wateronoplosbare zouten. Door zijn samenstelling en niet agressief karakter is het product uitermate geschikt voor de reiniging van historische gebouwen en kunstwerken.

   
Foto: Façonet 20 voor en na                                                                        Foto: Boerentoren in Antwerpen is gereinigd met Façonet 20

Speciale reinigers voor binnen

Monuclean BF 4 NA: voor de droge reiniging. Afpelbare, ammoniakvrije en reukloze, elastische reinigingspasta voor het verwijderen van vuilafzettingen, roet, beroking, walm en stofvlekken. Op basis van natuurrubber met toevoeging van vuilabsorberende vulstoffen en chemicaliën. Voor buitenreiniging ontwikkelde Rewah de UV-bestendige versie Monuclean BF 4 NA Exterior.

        
Foto 1 : Palais de la Cité Parijs              Foto 2 : Kerk in Koblenz                        Foto 3: Kerk in Koblenz

Houtrestauratie en balkkoprestauratie

Het repareren en opgieten van verweerde houten balken gebeurt door middel van de zogenaamde polymeerchemische balkkoprestauratie. Speciaal hiervoor werd de Artipox HR/RB-2 ontwikkeld.


Foto: Balkkoprestauratie in de Sint-Jacobskerk in Antwerpen

Natuursteenherstel en reproducties

Bij het herstellen van natuursteen is het van belang dat de mortel aangepast is aan de eigenschappen van de ondergrond. Met de Monulit is dit perfect mogelijk. Zowel qua structuur als de fysische eigenschappen is deze perfect afgestemd voor het bijwerken van verschillende soorten natuursteen.

 
Monulit
: minerale mortel voor de herstelling van natuursteen. Voorzien van diverse WTCB- en KIK-rapporten. Opgebouwd uit natuursteen en een mineraal bindmiddel. Verschillende types en kleuren beschikbaar, aangepast aan de korrelstructuur, hardheid en kleur van de steensoort. Hier gebruikt op de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen

Monulit Top: dunlagige, decoratieve minerale bestrijking. Bestaat uit het Monulit poeder, gemengd met een acrylaatemulsie, zodat het uitzicht en kleur van de natuursteen perfect nagebootst kan worden


Reprolit
: voor het natuursteengetrouw reproduceren van beelden en andere decoratieve elementen, zowel voor het gieten zelf als het modelleren van tegenmallen, wordt Reprolit gebruikt. De waterspuwers van de Sint-Romboutstoren in Mechelen werden gerestaureerd met Reprolit.

Vocht en zouten

Vocht is één van de grootste oorzaken van bouwproblemen. Rewah is sinds jaar en dag koploper in de ontwikkeling van producten tegen opstijgend vocht. Zowel de vloeibare producten alsook de producten in gelvorm behalen de allerhoogste kwaliteit bij testen bij het WTCB.

Zouten, en met name sulfaten, zijn erg destructief. Het is van het allerhoogste belang dat deze zouten geïmmobiliseerd of uit de muur gehaald worden. Ook voor de hygroscopische zouten zoals nitraten heeft Rewah de oplossing door deze te blokkeren met een membraan. Verder kunnen de schadelijke effecten van zouten gestopt worden door het gebruik van zoutbufferende pleisters

 
Foto 1: Onze Lieve Vrouwekerk in Brugge, geïnjecteerd met Indusil MS 30000 ISO
Foto 2: Zuiderkerkstoren in Amsterdam, ontzout met Saltpull Type 2


Foto 3: Deze gevel in Brugge werd afgewerkt met de zoutbufferende pleister Calisan NHL.

Kalei: minerale afwerking voor buiten

Kaleien is een decoratieve afwerkingstechniek met een authentieke uitstraling. Het ademend vermogen wordt maximaal behouden door gebruik van een puur natuurlijke hydraulische kalkmortel.

Kalei Liscio 2: Inkleurbare, cementvrije fijne kaleimortel op basis van natuurlijke hydraulische kalk en minerale vulstoffen.

Om buiten- en/of binnenmuren een vochtregulerend en authentiek karakter te geven.


Foto: Refuge Kapellenberg, afgewerkt met Kalei Liscio 2

Kalkverf: minerale afwerking voor binnen

Kalkverf is een “historisch” product dat, om bepaalde van zijn unieke eigenschappen, weer volop wordt toegepast. Kalkverf Calciana voldoet, naast de toepassing voor monumentale interieurs, eveneens voor het zogenaamd duurzaam bouwen.

Kalkverf Calciana: Hoogkwalitatieve harsvrije en spanningsarme luchthardende kalkverf voor binnentoepassing.

Op basis van zuiver, gedispergeerd kalkhydraat en natuurlijke vulstoffen.


Foto: Sint-Martinuskerk in Duffel werd binnen volledig geschilderd met Kalkverf Calciana.

Tensiocoat: gevelverf als monumentenverf

Vanuit monumentenzorg wordt vaak gestreefd naar een afwerking met een minerale verf voor monumenten. Dit is voornamelijk omwille van de hoge dampdoorlaatbaarheid en vanuit historisch oogpunt. Ook moet een verf het gebouw optimaal beschermen en zorgen voor een lage onderhoudsfrequentie. 

Silaan-hybrideverven zoals de Tensiocoat beantwoorden zelfs alle noden waar een monumentenverf aan moet voldoen.

Niet alleen biedt deze verf de beleving van een kalkmatte minerale verf, door zijn extreem waterafstotend karakter wordt het monument ook optimaal beschermd tegen slagregen, vervuiling en groenvorming. Zijn waterdampdoorlaatbaarheid is ook zeer hoog.

Van groot belang bij monumenten is ook de reversibiliteit van een silaan-hybrideverf. In tegenstelling tot de minerale verven, is de verf namelijk zeer makkelijk te verwijderen van de gevel met een biologische decapant.

Daarenboven zal de behandeling met een silaan-hybrideverf ook duurzamer zijn en zullen de onderhoudsfrequenties verder uit elkaar liggen, wat een grote besparing oplevert.

In tegenstelling tot minerale verven, wordt bij een behandeling met een silaan-hybrideverf het regenwater volledig weggehouden van de steen, waardoor het metselwerk helemaal droog blijft en zijn isolatiewaarde op peil blijft.

Om al deze redenen is een silaan-hybrideverf zoals Tensiocoat van Rewah de perfecte oplossing voor de behandeling van monumenten.


Foto : deze geklasseerde gevel in Brugge is geschilderd met Tensiocoat.

Rewah nv
Nijverheidsweg 24
2240 Zandhoven
België

+32 (0)3 475 14 14
www.rewah.com
info@rewah.com

Ga terug