Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Steenhouwerij Maarssen: "alle disciplines in eigen huis"

Het gerestaureerde beeldhouwwerk aan de gevel van het voormalige ABN AMRO-bankgebouw aan de Coolsingel in Rotterdam

MONUMENT-deelnemer en exposant Steenhouwerij Maarssen is een moderne en goed geoutilleerde onderneming, die als één van de weinigen in Nederland nog klassiek steenhouwerswerk kan leveren. John van den Heuvel legt graag uit wat het bedrijf zo uniek maakt. "Het bijzondere aan ons bedrijf is, dat wij alle disciplines in eigen huis hebben. Het hele traject, vanaf de steengroeve tot en met de uiteindelijke plaatsing van het product, wordt door ons gecontroleerd. De calculatie, werkvoorbereiding, inkoop, opslag en verwerking zijn goed op elkaar afgestemd."

Steenhouwerij Maarssen richt zich voornamelijk op het restaureren van natuursteen en is een  gecertificeerd bedrijf dat werkt volgens de ERM richtlijnen BRL4000 en URL4007. Van den Heuvel licht toe: "Binnen onze onderneming is  theoretische en praktische kennis in grote mate aanwezig over historische en moderne natuursteensoorten en de toepassing daarvan. Hierdoor kan een deskundig advies worden gegeven over de toepassing van natuursteen en een hoogwaardig ambachtelijk product worden geleverd. Naast het ambachtelijke steenhouwerswerk, zijn zowel de zagerij als de steenhouwerswerkplaats erop toegerust, om ook moderne natuursteenwerken te produceren. De te leveren natuurstenen onderdelen kunnen indien gewenst door ons worden ingemeten en door eigen stellers in het werk worden geplaatst."

Het bedrijf is de laatste jaren bij veel aansprekende restauraties betrokken geweest, zoals de restauratie van de Leidsebrug in Amsterdam, de restauratie van de vloeren van het Fundatiehuis van het Teylers museum, de reconstructie van de topgevels van het aulagebouw van begraafplaats Bosdrift, het verplaatsen van het kunstwerk van M.C. Escher aan de VCL school in Den Haag, de restauratie van de kathedrale basiliek Sint Bavo in Haarlem, de Nieuwe kerk in Katwijk, Felix Meritus in Amsterdam, de restauratie van de toegangspoort en brug van Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther en zo kan Van den Heuvel nog wel even doorgaan.

"Op dit moment zijn wij o.m. mee bezig met de restauratie van het prachtige pand uit 1949 van de ABN AMRO bank aan de Coolsingel in Rotterdam, waar wij naast het restaureren van de gevels het historische centrale trappenhuis reconstrueren, voorzien van de typische steensoorten uit de bouwtijd."

Hoe gaat het bedrijf zich presenteren op vakbeurs MONUMENT?
"MONUMENT, voorheen de Restauratiebeurs, is een evenement waar wij al jaren deel aan nemen. De beurs geeft ons de gelegenheid om ons prachtige vak te presenteren en het is een ideale gelegenheid om bestaande relaties en nieuwe klanten te ontmoeten. Wij zullen op de beurs een presentatie geven van ons vakmanschap en een bloemlezing laten zien van de werken die recentelijk door ons zijn uitgevoerd. In onze stand komen oude en nieuwe bouwfragmenten te staan. Elke beursdag zal er een steenhouwer aanwezig zijn, die een demonstratie geeft van het handmatig bewerken van natuursteen. Dat trekt altijd publiek en we merken daarin iets van de fascinatie voor ons mooie vak."

Ga terug