Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Themamiddag Duurzaam vrijwilligersbeleid

Fotograaf: Helene Blaak 

Stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen & Landgoederen brengt experts naar MONUMENT voor kennisdeling over vrijwilligers in de erfgoedsector.  

In Nederland zijn ruim 10.000 vrijwilligers actief op een kasteel, historische buitenplaats of landgoed. Zij houden zich met name bezig met activiteiten op het gebied van publiek en presentatie, groenbeheer en facilitaire zaken. De stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen & Landgoederen (sKBL) heeft als doel dit prachtige erfgoed aan de rest van de wereld te tonen door middel van het verstrekken van informatie, door educatie en promotie. Tegelijkertijd versterken zij ook de onderlinge band tussen eigenaren van de kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen.  

Jennemie Stoelhorst, directeur sKBL: “Wij merken bij de beheerders en exploitanten van kastelen en buitenplaatsen en andere mensen die vrijwilligers aansturen, een grote behoefte aan een duurzaam vrijwilligersbeleid. Het is een uitdaging om de huidige club gemotiveerd te houden en er is in de toekomst nieuwe aanwas nodig.” 

Niet alleen kastelen en buitenplaatsen werken veel met vrijwilligers, in de gehele erfgoedsector is deze groep mensen van belang en leven dezelfde behoeftes. “Als stichting hebben wij de verantwoordelijkheid hierin te ondersteunen met kennis over dit onderwerp. Wij zien MONUMENT als een perfect moment om kennisdeling te faciliteren en experts uit te nodigen voor workshops. De sessies zijn voor eigenaren en beheerders van kastelen en buitenplaatsen en coördinatoren van vrijwilligersgroepen. Maar de sessies zijn ook zeer nuttig voor andere mensen die vrijwilligers aansturen. Iedereen is van harte welkom.” 

Kennisprogramma sKBL 
 
Op woensdagmiddag 7 oktober is van 13.30 – 14.30 uur een lezing in het grote MONUMENT theater en van 14.45 – 17.00 zijn er nog drie workshops in het Praktijktheater. Tijdens de lezingen en workshops, onder leiding van deskundigen, komt u meer te weten over duurzaam vrijwilligersbeleid. 
U krijgt antwoorden op vragen als:  

Hoe regel je praktische zaken voor werken met vrijwilligers (samenwerkingsvorm, planning etc.)? Welke mensen passen als vrijwilliger bij jouw organisatie en hoe werf je die? Hoe blijf je vrijwilligers motiveren? Wat zijn de belangrijkste succesfactoren?  

Reserveren is mogelijk vanaf begin augustus. U ontvangt bericht als de voorregistratie opent.  

www.skbl.nl

Ga terug